Nødkald til demente

Nødkald til mennesker med demens

Hanne fortæller, at det var kærlighed ved første blik, da hun og Ove mødtes til et ungdomsbal.

De har været gift i mange år nu. Børnene er for længst blevet voksne og har selv voksne børn. Og Hanne går såmænd og tænker på, hvornår mon det første oldebarn kommer.

Sølvbrylluppet ligger flere år tilbage, og tiden for guldbrylluppet nærmer sig. Og, bortset fra de små skavanker, som alderen medfører for de fleste, er alt såmænd ganske godt. Det vil sige, det er det nu alligevel ikke.

Selvfølgelig havde Hanne bemærket, at Ove af og til har haft svært ved at huske navne på forskellige personer, men det er jo noget, der kan ske, når man bliver ældre. Så det tog hun ikke så alvorligt.

Men dér, hvor det gik op for hende, at der var noget galt, var, da Ove blev kørt hjem af familiens læge.

Det skete en lørdag formiddag, da han var nede i det lokale butikscenter og var færdig med indkøbene til weekenden. Da han kom ud fra centret, anede han pludseligt ikke, hvor han var. Til alt held var familiens læge også på indkøb på samme tidspunkt. Han undrede sig over, at Ove stod dér så rådvild og faktisk en smule bange, og han fik ham da også transporteret hjem.

Ove er ellers fysisk i fin form. Han går til fitness og svømning, og han elsker at gå tur langs stranden og i skoven.

Hanne blev virkelig nervøs og begyndte at forestille sig, hvad der kunne være sket, hvis deres læge ikke havde været der. Og hvad nu, hvis det sker igen?

Hanne havde godt nok hørt ordet ”nødkald”, men aldrig spekuleret over, hvad ordet dækkede. Hun googlede ordet og fandt frem til, at Cekura havde noget, hun og Ove kunne have glæde af. Det nødkald, som Hanne og Ove valgte, virker udendørs og har GPS. Hvis Ove er ude og lige pludseligt føler sig fortabt, trykker han bare på nødkaldet og kommer i kontakt med Cekura, der kan se, hvor han befinder sig, og også kan kontakte Hanne med det samme.

Naturligvis er Cekuras nødkald ikke en kur mod demens, men nødkaldet giver den tryghed, der er så værdifuld, når to ægtefæller ønsker at leve en så normal tilværelse som mulig, når den ene ægtefælle er truet af demens.

Hvis du vil vide mere om, hvad CEKURA kan tilbyde, så kontakt os på telefon 32 31 30 50

LÆS MERE:

40% af alle hoftebrud kan undgås

Her er den største årsag til fald blandt ældre

Simple øvelser kan gøre din krop 10 år yngre

Her er hvad du aldrig må gøre hvis du falder alene hjemme

cekura nødkald