Her er din nye pensionsalder

Her er din nye pensionsalder

Gik du og troede, at du skulle på pension når du bliver 65? Så kan det have lange udsigter.

Selvom der længe har været snak om at pensionsalderen de kommende år vil blive hævet, kommer det nok som en overraskelse for mange, at stigningen højst sandsynligt vil blive vedtaget til efteråret. Forandringerne gælder ikke kun de helt unge, men alle dem, som er 62 og yngre.
Se i skemaet over hvor længe du skal arbejde og hvor gammel du skal være, før du får lov til at gå på pension hvis forhøjelsen af pensionsalderen bliver fremskyndet til efteråret nederst i artiklen.

Cekura julehygge nødkald

 

Stigning i pensionsalderen trods løfte om andet
Alle partier, undtagen de Radikale, har afvist idéen om at hæve pensionsalderen. Meget tyder dog på at politikerne allerede til efteråret alligevel beslutter at fremskynde forhøjelsen.
Ifølge embedsmændene fra Finansministeriet har politikerne nemlig kun ét redskab til at undgå lavvækst – og det er forhøjelsen af pensionsalderen.
Ifølge embedsmændene er de andre tiltag til at undgå lavvækst ikke blevet opfyldt: det drejer sig nemlig om højere produktivitet og større indvandring. Mht. til indvandring, har vi ikke været gode nok til at få de nye danskere ind på arbejdsmarkedet – og derfor har indvandringen ikke givet den ønskede effekt. Tilbage er altså at øge pensionsalderen.

(kilde: søndagsavisen)

I skemaet kan du ud fra din alder se, hvor gammel du skal være, før du får mulighed for at gå på pension.

Cekura pensionsalder tabel

(Kilde: Arbejderbevægelsens erhvervsråd)

nødkald fra Cekura. madlavning i køkkenet