En god samtale er langt bedre end antidepressiver

En af vores nødkaldsbrugere, 72 årige Else, sagde forleden til os – efter en længere samtale med vores nødkaldscenter – at en god samtale er langt bedre end antidepressiver. Og det kan der være noget om.

Else har fået et nødkaldsapparat, efter at hun flere gange er faldet i sit eget hjem. Hun kunne ikke blive visiteret til at få et nødkald fra kommunen. Derfor benytter hun sig af Cekuras nødkald som privatkunde.

Hun ringer til os ca. en gang om ugen, hvor vi tjekker hendes alarm og samtidig får os en hyggesnak; og det var ved sådan en lejlighed, at Else gjorde os opmærksom på samtalens positive effekt på hendes humør.

Else er ikke nogen genert eller tilbageholdende person. Alligevel føler hun sig ofte alene. Børnene har travlt med deres gøremål, og da Else har flyttet en del gennem sit liv, har hun ikke så mange nære veninder.

LÆS MERE

Ensomhed blandt ældre

Ensomme ældre har øget risiko for depression

Chefpsykolog ved Sankt Hans Hospital i Roskilde, Irene Oestrich, bekræfter Elses observation. Ifølge Irene er der ofte langt større gavn ved samtaleterapi end af medicinering. Undersøgelser viser også, at en almindelig samtale med andre mennesker ligeledes har en forebyggende effekt på depression.

Man kender med sikkerhed de negative konsekvenser af ensomhed blandt ældre, og ifølge seniorforsker ved Psykiatrisk Hospital, Annette Erlangsen, risikerer flere ældre at udvikle en depression som konsekvens af ensomhed. En foruroligende studie blandt ældre i Holland viser endda en klar sammenhæng mellem ensomhed og depression; dødeligheden for ældre i denne gruppe var ifølge undersøgelsen 2,1 gange højere end i andre grupper!

Så der er virkelig noget om snakken, når Else siger, at en god samtale modvirker depression!

Bliv besøgsven

Hvis du vil være med til at udrydde ensomheden blandt ældre, kan du tilmelde dig vores besøgsvens-program. Vi har over 5000 brugere af vores nødkald, og flere af dem har udtrykt et ønske om at få en besøgsven. Vi har allerede fået adskillige tilmeldinger fra folk, der gerne vil være besøgsven; men vi ønsker selvfølgelig at få endnu flere, da antallet af ældre, som ønsker en besøgsven, overstiger antallet af tilmeldte besøgsvenner.

LÆS MERE

Cekuras besøgsvenprogram

Hvis du har lyst til at blive besøgsven, skal du blot kontakte os her på Facebook eller på vores mail, mail@cekura.dk

Du kan også ringe på 32 31 60 50


Resten af april og hele maj giver vi i Cekura gratis oprettelse af vores nødkald og gratis første måned (Normal pris 1750 for oprettelse og derefter 299 kr. om måneden).

Når du har et nødkald fra Cekura, er vi der 24 timer i døgnet for at hjælpe dig, og du kan trykke på knappen:

  • Hvis du falder
  • Hvis du får et ildebefindende
  • Hvis du føler dig ensom eller utryg
Vi har døgnåbent, og du er velkommen til at ringe til os på 3231 6050 og få en uforpligtende samtale, hvor vi kan finde ud af, hvordan vi kan gøre hverdagen tryggere for dig.