Vi søger besøgsvenner!

Vi søger besøgsvenner!

Carl og Aase er to ældre, som ofte føler sig ensomme.

Deres ensomhed skyldes ikke at de er kedelige, eller ikke har noget at snakke om – tværtimod – de gemmer på mange spændende historier!

Samtale er langt bedre end antidepressiver

Børnene og børnebørnene har travlt med arbejde, skole, fritidsinteresser, og ofte ser man familien en eller to gange om måneden – og det er alt for lidt. Det skal vi gøre noget ved!

Vi i Cekura er så heldige at have over 5000 kunder blandt ældre. Vi har et nødkald, hvor ældre kan ringe ind, hvis der opstår en akut situation – men de fleste opkald til os handler om en betryggende snak. Der bliver en del spændene samtaler ud af det; for nyligt fortalte en af vores kunder, Else på 92, hvordan hun oplevede besættelsen og befrielsen af Danmark.

En af vores kunder, Ingelise på 66 år sagde, da vi havde en længere hyggesnak over telefonen: ”En god samtale er langt bedre end antidepressiver”.

Læs om ensomhed blandt ældre

Vi søger nu og her

Vi ved, at mange ældre – også dem, som vi er i kontakt med – ofte føler sig ensomme, og flere har udtrykt ønske om en besøgsven. Og det er her, du kommer ind i billedet; det er faktisk ret svært at finde personer, der gerne vil være besøgsvenner og vi søger derfor personer, der gerne vil være besøgsven.

Hvad skal du gøre for at blive besøgsven

Det er meget enkelt. Du skal bare ringe eller skrive til os, og give udtryk for, at du gerne vil være besøgsven. Så finder vi ud af, hvor mange gange om måneden du har lyst til at være besøgsven, samt hvad dine interesser er.

Hvad får du ud af det

Du får en nær kontakt til et andet menneske, samvær og nærvær, og du bliver beriget med et andet menneskes oplevelser og erfaringer fra et langt liv. At være besøgsven er en unik mulighed for at udvide sin egen horisont, samtidig med at man hjælper et andet menneske væk fra ensomheden.

Hvor ofte skal du være besøgsven

Det er selvfølgelig forskelligt og kommer helt an på den ældres behov, og hvad vi aftaler, men ca. et par timer én gang om ugen.

Du kan trygt ringe til os på 32 31 60 50 eller skrive en mail på sornie@cekura.dk og fortæl, hvem du er, og hvorfor du kunne tænke dig at være besøgsven.

Vi vil derefter tage en snak og finde ud af, hvem af vores ældre, du vil have det hyggeligst med.

Der er stor mangel på folk, der gerne vil være besøgsven, derfor håber vi rigtig meget at høre fra dig!

Hjernen skrumper efter 50: Læs mere om hjernen og alder her

Kontakt os på 32 31 60 50 eller på sornie@cekura.dk

p.s. billedet foroven er ikke af aktuelle ældre, der søger en besøgsven, men fra et fotoshoot, vi havde for at halvt års tid siden. Men vi kan forsikre dig om, at de ældre, du skal være besøgsven for, bliver mindst lige så glade som dem på billedet!

Mvh

Cekura

Resten af maj giver vi i Cekura gratis oprettelse af vores nødkald og gratis første måned (Normal pris 1750 for oprettelse og derefter 299 kr. om måneden).

Når du har et nødkald fra Cekura, er vi der 24 timer i døgnet for at hjælpe dig, og du kan trykke på knappen:

  • Hvis du falder
  • Hvis du får et ildebefindende
  • Hvis du føler dig ensom eller utryg
Vi har døgnåbent, og du er velkommen til at ringe til os på 3231 6050 og få en uforpligtende samtale, hvor vi kan finde ud af, hvordan vi kan gøre hverdagen tryggere for dig.