To typer overfaldsalarmer du skal undgå

Mange ellers gode overfaldsalarmer har én stor mangel; en mangel som kan vise sig at have stor betydning for, om man får hjælp i tide hvis man bliver overfaldet.

Når du køber en overfaldsalarm har du en forventning om at der vil komme nogen og hjælpe dig så snart du trykker på alarmen. Men det er desværre langt fra virkeligheden – især ikke med følgende to typer overfaldsalarmer.

To typer alarmer, som ikke giver dig sikkerhed
Som det er nu, har du mulighed for at indstille din overfaldsalarm til at gå til en pårørendes telefon. Det kan være en ven, et familiemedlem, en nabo, eller andre, som du håber vil være ved telefonen og kunne reagere. Hvis vedkommende ikke reagerer på alarmen ved at besvare opkaldet, kan alarmen automatisk gå videre til den næste i rækken osv. Problemet med denne type alarm er, at der er en stor risiko for at personerne på ens liste enten ikke tager telefonen (man kan ikke forvente at de er klar ved telefonerne døgnet rundt), eller ikke ved, hvordan de skal reagere hurtigt i en nødsituation. Dermed kan der går længere tid fra man aktiverer sin alarm til man får hjælp.

En anden type overfaldsalarm laver en høj, skinger tone når man trykker på den. Det er tiltænkt at overfaldsmanden bliver skræmt samt at forbipasserende vil komme en til undsætning. Denne type overfaldsalarm vil fungere godt i mange tilfælde, men den har dog også sine begrænsninger: for det første udvælger overfaldsmanden ofte steder, hvor der i forvejen er mennesketomt, og for det andet kan man ikke være sikker på om forbipasserende vil komme en til undsætning.

Vigtigt at kunne tilkalde hjælp døgnet rundt
For at være helt sikker på, at man får hurtig hjælp ved overfald er det derfor altafgørende at ens overfaldsalarm er tilsluttet en alarmcentral, der har åbent 24 timer i døgnet og som er klar til at reagere på ens alarmopkald døgnet rundt. Det er også en fordel at alarmen kan vise, hvor man befinder sig, når man trykker på den. Det gør at alarmcentralen kan se, hvor man befinder sig og kan sende hjælpen direkte til en – også i de situationer hvor man ikke har mulighed for at forklare, hvor man er.